ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΑΙΑΣ – ΜΑΙΕΥΤΗ – 5 ΜΑΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΑΙΑΣ – ΜΑΙΕΥΤΗ – 5 ΜΑΙΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΑΙΑΣ – 5 ΜΑΙΟΥ

Η  5η Μαΐου καθιερώθηκε το 1991 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών (ICM).  Στόχος του εορτασμού είναι η ανάδειξη του θεμελιώδους ρόλου της μαίας-ευτή καθώς το έργο τους είναι ανεκτίμητο.

Οι Μαίες είναι οι επαγγελματίες υγείας που στέκονται στο πλευρό της γυναίκας σε όλες τις φάσεις της ζωής της και την υποστηρίζουν σωματικά και ψυχοσυναισθηματικά καθώς αποτελούν τους συμπαραστάτες των γυναικών στα θέματα οικογενειακού προγραμματισμού, την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό, την σεξουαλική υγεία και την πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου. Η συμβολή τους είναι πολύτιμη σε θέματα αγωγής υγείας σε όλες τις ηλικίες.

Ας αποτελέσει αυτή η μέρα την αφορμή ώστε να επενδύσουμε στις μαίες της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας ενισχύοντας την μαιευτική φροντίδα στην κοινότητα που θα οδηγήσει σε υγιέστερες οικογένειες, πιο παραγωγικές κοινότητες και πιο ισχυρά συστήματα υγείας.

            Ο Σύλλογος Eργαζομένων 1ης και 2ης ΥΠε  υιοθετεί και στηρίζει το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) και της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών (ICM):

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΙΣ ΜΑΙΕΣ”

το οποίο απερίφραστα εκφράζει την σπουδαιότητα της επένδυσης στην ποιοτική φροντίδα από μαίες, για μια πιο υγιή κοινωνία και ένα καλύτερο μέλλον.

Για το Δ/Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΡΥΦΟΥΛΤΣΑΝΗΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ
 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡΩΝΗ ΜΑΡΙΑ