ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

 

Αγαπητοί συνάδερφοι-σες σας ενημερώνουμε ότι ο σύλλογος μας συστάθηκε με προσωρινή διοικούσα επιτροπή στις 29 Μαΐου 2016, στον νοσοκομείο Ευαγγελισμός στον 11ο όροφο, και στις 26 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκαν εκλογές.

Ο Σύλλογος προέρχεται από την ένωση τριών συλλόγων (Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαστηριακών ΙΚΑ- Πανελλήνιος Σύλλογος Υγειονομικών ΙΚΑ -Εργαζομένων στις Διοικητικές Υπηρεσίες των ΥΠΕ) και από τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας που προέρχονται από τα Νοσοκομεία. Επομένως, τα μέλη του είναι όλοι εργαζόμενοι της 1ης και 2ης ΥΠΕ Αττικής των Κέντρων Υγείας: νοσηλευτές, ακτινολόγοι-ραδιολόγοι, ΔΕ χειριστές εμφανιστές, ΒΙΒΕ, Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων, επισκέπτριες υγείας, μαίες, οδοντοτεχνίτες, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργoί, ψυχολόγοι, ειδικοί παιδαγωγοί, φυσικοθεραπευτές, διοικητικοί, τεχνικό και λοιπό προσωπικό το οποίο παρέχει με οποιονδήποτε τρόπο, εργασία στην 1η και 2η Υγειονομική περιφέρεια (πλην νήσων Αιγαίου).

Ο Σύλλογός μας δεν έχει ενταχθεί ακόμα σε κάποια Ομοσπονδία. Το σκεπτικό είναι ότι με την ολοκλήρωση των εγγραφών να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι με γενική συνέλευση σε ποια ομοσπονδία που να αφορά και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ) θα ενταχθούμε.

Ο Σύλλογος υπερασπίζεται την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, την ανεξαρτησία του και την οικονομική του αυτοτέλεια.

Ο σκοπός του συλλόγου είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων με στόχο την εξύψωση του βιοτικού, επαγγελματικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του και η παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

Βασικό μέλημα του συλλόγου είναι η υπεράσπιση του δημοσίου χαρακτήρα της υγείας που θα ανταποκρίνεται πλήρως και άριστα στις ανάγκες των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων συμπολιτών μας, μέσα από την επεξεργασία προτάσεων, συνεργασία με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα υγείας και ο συντονισμός των προσπαθειών για λύσεις που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντά των συμπολιτών μας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ).

 

Για το Δ/Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ
 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΡΥΦΟΥΛΤΣΑΝΗΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ