ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Πρ. 2024/26/5/2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση «γκρεμίζει» ότι έχει απομείνει από το Εθνικό Σύστημα Υγείας

 Νωπές είναι οι μνήμες των δηλώσεων του Πρωθυπουργού της Χώρας, κατά την επίσκεψη του στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας, την Παρασκευή 30 Απριλίου 2021, στην οποία, μεταξύ άλλων, σημείωσε «…θέλουμε δυναμικά, πολυδύναμα Κέντρα Υγείας παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας…» και «…Με το που θα τελειώσουμε με τον covid-19 θα αρχίσει το χτίσιμο του νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας…»

Την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε «… την περαιτέρω αναβάθμιση όλων των Κέντρων Υγείας…» και επισήμανε ότι «… το εθνικό σύστημα υγείας είναι χτισμένο και φτιαγμένο κυρίως για τους ανθρώπους που δεν μπορούν, για αυτούς που δεν έχουν και αυτούς είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε…».

Την Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021, οι δηλώσεις παίρνουν «σάρκα οστά», η Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής αποφασίζει το κλείσιμο του Οδοντοπροσθετικού & Οδοντοτεχνικού Εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας και τη συγχώνευση του με το αντίστοιχο Κέντρο Λένορμαν (ΑΔΑ: 60ΠΨ469Η26-0ΔΟ).

Η ανωτέρω απόφαση ήταν το επιστέγασμα της συνεχούς απαξίωσης του τομέα, μέσω της καθυστερημένης, ελλιπούς έως ανύπαρκτης χορήγησης υλικών και των πολύμηνων – αδικαιολόγητων καθυστερήσεων επισκευής του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Ένα πολύ σημαντικό τμήμα των πολιτών, κυρίως τρίτης ηλικίας, της Αττικής (Δήμου Καλλιθέας, Γλυφάδας, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου, Βύρωνος, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου, Δάφνης-Υμηττού, Καισαριανής) θα αναγκαστεί να μετακινείται στον Κολωνό, προκειμένου να εξυπηρετηθεί.

Η κυβέρνηση της χώρας αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι ταγμένη να υπηρετεί τους έχοντες και ξεκίνησε να «γκρεμίζει» ότι έχει απομείνει από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Καλούμε τη κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφαση κατάργησης, που βασίστηκε  εν μέσω πανδημίας σε αναξιόπιστα στατιστικά στοιχεία,  να ενισχύσει – αναβαθμίσει τα υφιστάμενα Οδοντοτεχνικά – Οδοντοπροσθετικά – Μικροβιολογικά – Ακτινολογικά – Φυσικοθεραπευτήρια των Κέντρων Υγείας,  με προσλήψεις, προμήθειες υλικών – εξοπλισμού, και  να δημιουργήσει νέα,  έτσι ώστε οι συμπολίτες μας που υποφέρουν να λαμβάνουν πραγματική περίθαλψη και φροντίδα.

Για το Δ/Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΡΥΦΟΥΛΤΣΑΝΗΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ
 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡΩΝΗ ΜΑΡΙΑ