Εργατική Πρωτομαγιά 2022

Εργατική Πρωτομαγιά 2022

Αρ. Πρ. 2600/29/4/2022

 

Ανακοίνωση

EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022

 Ο Σύλλογος Εργαζομένων 1ης και 2ης ΥΠΕ χαιρετίζει την εργατική Πρωτομαγιά, την παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης, σύμβολο της πάλης και των θυσιών των εργαζομένων για τα δικαιώματα τους στην εργασία και την ζωή.

Η εργατική τάξη στο Σικάγο το 1886 έδωσε μία από τις πιο σκληρές μάχες για την καθιέρωση του οχταώρου αλλά και μεταγενέστερα οι αγώνες των εργαζομένων και των εργατικών συνδικάτων δεν σταμάτησαν, διεκδικώντας αδιάκοπα την διεύρυνση των  κατακτήσεων και εργατικών δικαιωμάτων,  την άμβλυνση των κοινωνικών και εργασιακών ανισοτήτων, την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων,  την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους και το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα για την επιβίωση.

Η Πρωτομαγιά του 2022 βρίσκει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους μπροστά σε ολοένα πιο ανησυχητικές εξελίξεις. Ο ανηλεής πόλεμος στην Ουκρανία, οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες  του οικονομικού πολέμου και διαδοχικών κρίσεων σε καιρό ειρήνης,  η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από την πανδημία, οι αναστολές εργασίας, είναι δυστυχώς η αδυσώπητη πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μαζί και μέσα στα συνδικάτα για σεβασμό της αξίας και της αξιοπρέπειάς μας, των εργατικών, των κοινωνικών και των πολιτικών μας δικαιωμάτων, την κοινωνική δικαιοσύνη, την παγκόσμια ειρήνη, υγεία και ασφάλεια στην εργασία.

Την Κυριακή 1 Μαΐου 2022, συμμετέχουμε όλοι στην 24ώρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Είναι ευκαιρία να διαδηλώσουμε μαζικά και να μην επιτρέψουμε την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού. Όλοι στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ.

           

Για το Δ/Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΡΥΦΟΥΛΤΣΑΝΗΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ
 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡΩΝΗ ΜΑΡΙΑ