ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ Δ.Σ. – ΕΚΛΟΓΕΣ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ Δ.Σ. – ΕΚΛΟΓΕΣ

Αρ. 1437 /4/6/2020

 Aγαπητοί Συνάδελφοι,

Η περίοδος της πανδημίας του κορωνοϊού αποτέλεσε σοβαρή δοκιμασία, τόσο για το ίδιο το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όσο και για εμάς τους ίδιους προσωπικά ως εργαζόμενους στις δομές της.

Έχουμε επίγνωση της κατάστασης που επικρατούσε και συνεχίζει να επικρατεί (ελλείψεις προσωπικού, υποστελέχωση, ανεπαρκής χρηματοδότηση, έλλειψη σαφούς ρόλου της Π.Φ.Υ και διασύνδεσή της με υπόλοιπες Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας).

Στις συνθήκες αυτές δώσαμε τη δική μας μάχη. Και για την εκτέλεση των καθηκόντων μας στην «πρώτη γραμμή» και για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Στα μεγάλα λόγια περί «ηρώων» απαιτούμε έργα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της Δημόσιας Π.Φ.Υ., της κατοχύρωσης  και διεύρυνσης των δικαιωμάτων μας, ώστε να εκτελούμε ανεμπόδιστα  και με ασφάλεια τα καθήκοντά μας. Τα έργα πρέπει να γίνουν τώρα. Όλοι ξέρουμε πώς ο κίνδυνος δεν εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν. 4690/2020, παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων έως και τις 30.09.2020. Το Δ.Σ. του συλλόγου θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα που δίνουμε, όπως έκανε και χθες. Με γνώμονα την υπεράσπιση και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της ΠΦΥ, τη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων θα βρεθεί επικεφαλής της διεκδίκησις τους. Βασική προτεραιότητα του είναι η πραγματοποίηση εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ. και η προκήρυξη εκλογών για ανάδειξη αιρετών μελών στο νέο Δ.Σ. και αντιπροσώπων για το συνέδριο της Ομοσπονδίας, με την κίνηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την ένταξη σ’ αυτήν – απόφαση άλλωστε που είχε ληφθεί εγκαίρως αλλά λόγω εκτάκτων μέτρων για την πανδημία δεν υλοποιήθηκε.

Με την ενότητά μας, τη συσπείρωση στο σωματείο μας μπορούμε να τα καταφέρουμε! Φωνές διασπαστικές, που διαδίδουν ψεύδη και συκοφαντίες, καθώς και προσεγγίσεις που στόχο έχουν την παραπλάνηση και παραπληροφόρηση των συναδέλφων τις απομονώνουμε. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στην ενότητα, η ελπίδα μας στον αγώνα.

 

Για το Δ/Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ
 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΡΥΦΟΥΛΤΣΑΝΗΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ