Μετακινήσεις εργαζομένων σε μεγάλα κέντρα εμβολιασμού – αργίες Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο, Δευτέρα του Πάσχα & πληρωμή αυτών 

Μετακινήσεις εργαζομένων σε μεγάλα κέντρα εμβολιασμού – αργίες Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο, Δευτέρα του Πάσχα & πληρωμή αυτών 

YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ:  κ. Βασίλη Κικίλια

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ  κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη

ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο

ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ: κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο

ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: κ. Μάριο Θεμιστοκλέους

ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1ης  & 2ης ΥΠε

Θέμα: «Μετακινήσεις εργαζομένων σε μεγάλα κέντρα εμβολιασμού – αργίες Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο, Δευτέρα του Πάσχα & πληρωμή αυτών»        

 

Σχετικά με τις μετακινήσεις εργαζομένων χωρίς προγραμματισμό, για την στελέχωση των μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων (Προμηθέας, Ξιφασκίας κτλ.) και την κάλυψη εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας από την διασπορά του κορωνοϊού covid-19 με τον εμβολιασμό του πληθυσμού, προτείνουμε την άμεση πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη κενών θέσεων. Επιπλέον, προτείνουμε να μην μετακινηθούν εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και που βρίσκονται στα πρόθυρα συνταξιοδότησης. Επίσης, πρέπει να ληφθεί υπόψη  η γεωγραφική τοποθεσία των  εμβολιαστικών κέντρων σε σχέση με την μετακίνηση εργαζομένων, η ηλικία των εργαζομένων,  η σχέση εργασίας τους, καθώς και η θέση που κατέχουν. Συνεπώς, για τις εν λόγω μετακινήσεις θα πρέπει να προτιμηθούν εργαζόμενοι από όμορες περιοχές, δεδομένου ότι πολλοί εργαζόμενοι είτε δεν διαθέτουν μέσο μεταφοράς είτε οικονομικά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν (προαστιακός, καύσιμα, διόδια, ΚΤΕΛ).

Είναι γνωστό ότι ορισμένα εμβολιαστικά κέντρα, θα λειτουργήσουν Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο, Δευτέρα του Πάσχα. Είναι απαράδεκτο μετά την αναστολή των κανονικών αδειών από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι και σήμερα να λειτουργήσουν αυτές τις ημέρες χωρίς να αφήσουν το προσωπικό να αναπαυθεί. Οι συγκεκριμένες ημέρες είναι περίοδος κατάνυξης και ανάπαυσης. Όλη η προσπάθεια αυτή και η εξόντωση εγκυμονεί κινδύνους και λάθη κόπωσης. Ευχαριστούμε για το χειροκρότημα, αλλά  δεν έχετε συμβάλει ακόμα ούτε στο ανθυγιεινό επίδομα, ούτε στην ασφάλιση στα βαρέα και ανθυγιεινά, ούτε σε επίδομα ετοιμότητας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων 1ης και 2ης ΥΠε για ακόμα μία φορά, στέκεται αρωγός στην αντιμετώπιση της πανδημίας και διεκδικεί την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας οι οποίοι ασκούν τα καθήκοντα τους με αυταπάρνηση και περίσσιο ζήλο προσπαθώντας να ανταπεξέλθουν στις ολοένα πιο απαιτητικές υγειονομικές προκλήσεις.

Ο Σύλλογος  Εργαζομένων 1ης και 2ης ΥΠε είναι αντίθετος και λέει όχι για πολλοστή φορά στις μετακινήσεις προσωπικού. Ζητάμε την άμεση πρόσληψη εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας  για τις ανάγκες κυρίως των εμβολιαστικών κέντρων  και των Κέντρων Υγείας με πρόσληψη υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

 

Για το Δ/Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΡΥΦΟΥΛΤΣΑΝΗΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ
 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡΩΝΗ ΜΑΡΙΑ