Φύλαξη στα Εμβολιαστικά Κέντρα της 1ης & 2ης ΥΠε

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ:  κ. Βασίλη Κικίλια

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ:  κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ: κα Ζωή Ράπτη

ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο

ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ: κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο

ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ: κ. Μάριο Θεμιστοκλέους

ΔΙΟΙΚΗΣΗ  1ης   και 2ης ΥΠε

 ΚΟΙΝ:

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 1ης  και 2ης  ΥΠε

 Aρ. Πρ. 1887

Αθήνα, 26/2/2021

 Θέμα: «Φύλαξη στα Εμβολιαστικά Κέντρα της 1ης & 2ης ΥΠε»

 Σε συνέχεια  του εγγράφου μας με αρ. πρ. 1856/11-2-2021, ζητάμε τη φύλαξη των  εμβολιαστικών κέντρων της 1ης και 2ης ΥΠε με σύμβαση επικουρικού προσωπικού ή ακόμα και τη σύμβαση με  ιδιωτική εταιρία φύλαξης. Πιο συγκεκριμένα,  άμεση ανάγκη για φύλαξη   υπάρχει στα Τοπικά Ιατρεία  Χολαργού, Υμηττού, Παλαιού Φαλήρου, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Ιλίου αλλά και όπου υπάρχουν ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας σε υφιστάμενες δομές ΠΦΥ  (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία, Τοπικά Ιατρεία, Τοπικές Ομάδες Υγείας) και λοιπών φορέων και υπηρεσιών που υπάγονται στην 1η ΥΠε και 2η ΥΠε.

Η μη φύλαξη των Κέντρων Υγείας, προκαλεί ανασφάλεια στους εργαζόμενους καθ’ όλη την διάρκεια της εργασίας τους.  Πολλές φορές κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα. Αντίθετα, η παρουσία ενός φύλακα πάντα εμπνέει αίσθημα ασφάλειας στους εργαζόμενους,  στους χρήστες υγείας, ειδικά τις απογευματινές ώρες. Εν κατακλείδι,  η  παρουσία φύλακα είναι ύψιστης σημασίας,  αποτελεί σημείο αναφοράς όταν διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία της δομής,  και ιδιαίτερα τώρα που θα φυλάσσονται στις δομές εμβόλια για τον ιό SARSCOV-2.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας στο κεντρικό σχεδιασμό των  εμβολιαστικών κέντρων έτσι ώστε να μην διαταράσσεται ο ρόλος των επαγγελματιών υγείας μέσα σε κάθε δομή, με ξεκάθαρους κανόνες για την ακώλυτη και υπεύθυνη πραγματοποίηση των εμβολιασμών όσο αφορά τη   φύλαξη των κέντρων εμβολιασμού, χωρίς να υπάρχει σύγχυση  αρμοδιοτήτων μεταξύ των συναδέλφων.

Ο Σύλλογος παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους των Κέντρων Υγείας μεριμνώντας για την επίλυση των προβλημάτων.

Στην διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική πληροφορία.

Μετά Τιμής.

Για το Δ/Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΡΥΦΟΥΛΤΣΑΝΗΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ
 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡΩΝΗ ΜΑΡΙΑ