Επιστολή για τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Επιστολή για τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ:  κ. Βασίλη Κικίλια

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ:  κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη

ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: κ. Παναγιώτη  Πρεζεράκο

ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ: κ. Κωτσιόπουλο  Ιωάννη

ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1ΗΣ ΚΑΙ 2ΗΣ ΥΠΕ

Αρ. Πρ.: 1436 /4/6/2020

 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ

Με βάση το άρθρο 27 του νομοσχεδίου από 21. 5. 20  και στις διατάξεις του Υπουργείου Υγείας, ρυθμίζονται οι διαδικασίες και προϋποθέσεις της χορήγησης της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (όπως γνωρίζουμε ότι και άλλοι φορείς και ιδρύματα χορήγησαν δωρεές)   σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό καθώς επίσης και στο προσωπικό καθαρισμού, το οποίο συνέβαλλε στην αντιμετώπιση της πανδημίας μέσα από το εθνικό σύστημα υγείας.

Τιμούμε και αναγνωρίζουμε την προσφορά των προαναφερόμενων συναδέλφων,  σας επισημαίνουμε όμως και την προσφορά των εργαζομένων των Κέντρων  COVID-19  της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας  όπως Κ.Υ  Ραφήνας, Κ.Υ Καλυβίων, Κ.Υ Αλεξάνδρας, Κ.Υ Καμινίων, Κ.Υ Περιστερίου 1, όπως επίσης και στους συναδέλφους που μετακινήθηκαν στο Γ.Ν.Δ.Α  Η Αγία Βαρβάρα.

Ζητάμε την επέκταση των εν λόγω δωρεών και στους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων χωρίς καμία εξαίρεση ειδικότητας   που εργάστηκαν  στα Κέντρα  COVID 19 και σε όσους μετακινήθηκαν για αυτό το σκοπό στα νοσοκομεία με επαγγελματισμό και συνέπεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας θέτοντας σε κίνδυνο τους ίδιους αλλά και τις οικογένειες τους.

Η παράληψη αυτή προκαλεί αίσθημα πικρίας στους εργαζόμενους της Π.Φ.Υ που είμαστε σίγουροι ότι δεν υπήρχε πρόθεση από  το Υπουργείο.

Παρακαλούμε για την αποκατάσταση της αδικίας προς τους  συναδέλφους.

Με εκτίμηση,

Για το Δ/Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ
 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΡΥΦΟΥΛΤΣΑΝΗΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ