Έγγραφη διαμαρτυρία για το ανθυγιεινό επίδομα

Έγγραφη διαμαρτυρία για το ανθυγιεινό επίδομα

ΠΡΟΣ:     ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΨΗΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ  κ. ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟ

                  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ.  ΠΑΥΛΟ ΠΟΛΑΚΗ

                  ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ

                  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ κ. ΒΑΡΔΑΡΟ ΣΤΑΜΑΤΙΟ

 

ΘΕΜΑ:   Έγγραφη Διαμαρτυρία για το  ανθυγιεινό επίδομα

 

Παρακαλούμε για λόγους ισονομίας όπως επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και στα μέλη μας  επισκέπτες υγείας, φυσικοθεραπευτές, οδοντοτεχνίτες.

Ορθά δόθηκε το επίδομα τις επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους νοσηλευτές και επισκέπτες υγείας των Το.Μ.Υ.

Εκτιμούμε πως θα διορθωθεί η αδικία μη καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, στους επισκέπτες υγείας, φυσικοθεραπευτές, οδοντοτεχνίτες.

Να σας ενημερώσουμε ότι το ανθυγιεινό επίδομα για τους επισκέπτες υγείας καταβάλλεται ήδη στους εργαζομένους στα Κέντρα Υγείας που ανήκαν στα νοσοκομεία  πριν την μεταφορά τους στις ΥΠΕ.  Ζητούμε την επέκταση και στους υπόλοιπους επισκέπτες υγείας (εργαζόμενους που προέρχονται από τον ΕΟΠΥΥ και τις μονάδες του ΙΚΑ, ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΗ, ΔΕΗ, ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ που ονομάζονται πλέον Κέντρα Υγείας) και δεν  λαμβάνουν το ανθυγιεινό επίδομα.

Θεωρούμε  δεδομένο και αυτονόητο ότι δεν θα υπάρξει διαφοροποίηση  για τις υπόλοιπες ειδικότητες που λαμβάνουν ήδη το ανθυγιεινό επίδομα.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες. Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της αδικίας ώστε οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας δεν θα αισθάνονται εργαζόμενοι β’ κατηγορίας.

Για το Δ/Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ
 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΡΥΦΟΥΛΤΣΑΝΗΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ