ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27.6.2019

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 20 Ιoυνίου 2019 στις 12:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 3η  Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας.

Σε αυτή εγκρίθηκε ο Διοικητικός Απολογισμός, ο Οικονομικός Απολογισμός/Ισολογισμός,ο Οικονομικός Προϋπολογισμός και το Πρόγραμμα Δράσης.

Έγινε ενημέρωση από τον Νομικό Σύμβουλο του Συλλόγου μας για την συνδικαλιστική κάλυψη των μελών μας με βάση τον Νόμο 1264/1982 και δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις για τη  νομιμότητα, την αυτοτέλεια και την αυτονομία  του Πρωτοβάθμιου Συνδικαλιστικού Οργάνου μας.

Σας ενημερώνουμε επίσης, για το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων 1ης και 2η ΥΠΕ:

ΨΗΦΙΣΜΑ

α. Είμαστε μέλη της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «Σύλλογος Εργαζομένων 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας». Όλοι εμείς παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και συγκεκριμένα στην 1η και 2η ΥΠΕ. Ο σύλλογος μας αριθμεί, πλέον, πάνω από χίλια (1.000) μέλη, αποτελώντας την πιο δυναμική και μαζική πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση πανελλαδικά στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

β. Αποφασίσαμε σήμερα, στις 20.06.2019, στη Γενική μας Συνέλευση, την ένταξη στην ομοσπονδία με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ.)». Η συμμετοχή μας στη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση μπορεί να δυναμώσει τον συντονισμό, την οργάνωση, την ενότητα ανάμεσα στους εργαζόμενους και, συνεπώς, να καταστήσει πιο αποτελεσματικό τον αγώνα για τις ανάγκες και τα δίκαια αιτήματά μας.

γ. Θέτουμε στο ΔΣ της Ομοσπονδίας την εξής προϋπόθεση, την οποία και θεωρούμε απαραίτητη για την ένταξή μας: Η Ομοσπονδία θα πρέπει να δεσμευτεί για την προκήρυξη έκτακτου εκλογικού συνεδρίου ή ότι το επόμενο τακτικό θα είναι και εκλογικό, ώστε να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής και των δικών μας εκλεγμένων αντιπροσώπων και κατ’ επέκταση η δυνατότητα εκλογής τους στο όργανο Διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Η Τακτική Γενική Συνέλευση, εξουσιοδοτεί  το Διοικητικό Συμβούλιο και τη τριμελής  επιτροπή που απαρτίζεται από τους εξής συναδέλφους: Γιώργος Μπουλούκος,  Κρίτων Ορφανός  Ανεζάκη Δήμητρα  να οδηγήσουν τον Σύλλογο σε διαδικασία ένταξης στην Ομοσπονδία ΠΟΕ-ΠΦΥ.

Την ίδια ημέρα  ο Σύλλογος Εργαζομένων 1ης  και 2ης ΥΠΕ, είχε την τιμή και την χαρά να  πραγματοποιήσει την  τελετή βράβευσης των παιδιών των συναδέλφων που εισήχθησαν σε ΑΕΙ -ΤΕΙ το 2018.

Στην εκδήλωση  απονεμήθηκαν έπαινοι από τον Σύλλογο  και χρηματικά βραβεία  προσφορά  αγάπης  και αναγνώρισης των προσπαθειών των παιδιών και των οικογενειών τους.

Συνολικά βραβεύθηκαν  29 Φοιτητές.  Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ