ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11.3.2021

Αρ. Πρ.  1916 /11-3-2021

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΕ – ΠΦΥ

Οι συνδικαλιστές και οι συνδικαλιστικές ενώσεις  κρίνονται από τις θέσεις τους, τις πράξεις τους και τα έργα τους. Ο τελικός κριτής δεν είναι άλλος από τους ίδιους τους εργαζόμενους – μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση τους.

Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου μας στις 23.09.2020, λήφθηκε η απόφαση ένταξης σε δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση (5Ο θέμα της ημερήσιας διάταξης), σύμφωνα με το άρθρο 33 του καταστατικού μας.  Αποφασίστηκε η ένταξή μας στην Ομοσπονδία με την επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΦΥ» και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που αναδείχθηκε στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2020, προχώρησε, ως όφειλε, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πραγματοποίηση της ένταξης.

Δυστυχώς, η γραμματεία  της ΠΟΕ – ΠΦΥ ενώ αρχικά συμφώνησε για την παραλαβή των απαραίτητων εγγράφων για ένταξη στην Ομοσπονδία με εταιρεία courier τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, δεν   τα παρέλαβε σε συγκεκριμένο ραντεβού και σε επανειλημμένες προσπάθειες. Το ΔΣ του συλλόγου μας, εξαντλώντας όλα τα μέσα, υποχρεώθηκε να παραγγείλει σε δικαστικό επιμελητή την επίδοση του αιτήματος και των επισυναπτόμενων εγγράφων.

Το Δ.Σ. της ΠΟΕ – ΠΦΥ αγνόησε παντελώς  την απόφαση της Γ.Σ. του συλλόγου μας, με συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων. Συνεχίζει δε να αδιαφορεί για ένα  σύλλογο που αριθμεί πάνω από 900 μέλη, τον μαζικότερο και δυνατότερο στην τομέα της ΠΦΥ.

Η στάση τους  αποκαλύπτει τη διασπαστική γραμμή που ακολουθούν, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες και ανησυχίες των εργαζόμενων στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 1ης και 2ης ΥΠε. Επιβεβαιώνεται, με τραγικό τρόπο, ότι  υποτάσσονται σε  σκοπιμότητες, που καμία σχέση δεν έχουν με τα ουσιαστικά προβλήματα των εργαζομένων στην ΠΦΥ.

Τα ψεύδη και οι αναλήθειες που αναφέρονται στη με αρ. 44/04.02.2021 (λάθος ημερομηνία –  04.03.2021 είναι η σωστή) ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΠΦΥ,  είναι χαρακτηριστικά της αμήχανης θέσης στην οποία έχουν βρεθεί. Θέτουμε το  εξής απλό ερώτημα και προβληματισμό «Γιατί άραγε μια Ομοσπονδία αρνείται να εντάξει στη δύναμή της έναν συνδικαλιστικό σύλλογο, που αποτελεί τον κυριότερο εκπρόσωπο των εργαζομένων στις δομές υγείας της 1ης και 2ης ΥΠε;».

Οι καιροί  απαιτούν συνδικαλιστικές οργανώσεις δυνατές, μαζικές, με ειλικρινή κριτική και αυτοκριτική, μακριά από «σκοπιμότητες».  Αυτόν τον δρόμο έχουμε δεσμευτεί να βαδίσουμε και σε αυτόν θα βαδίσουμε. Όσοι διαλέγουν τον άλλο δρόμο, αργά ή γρήγορα, θα καταδικαστούν από τους ίδιους τους εργαζομένους.

Με οργάνωση, αλληλεγγύη και ενότητα μπαίνουμε μπροστά

για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας