AΠΕΡΓΙΑ 6 ΜΑΙΟΥ 2021

AΠΕΡΓΙΑ 6 ΜΑΙΟΥ 2021

Συνάδελφε,

 135 χρόνια μετά από την απεργία στο Σικάγο για το αιματοβαμμένο 8ωρο, 120 χρόνια μετά από την καθιέρωση του 8ωρου στη χώρα μας, η κυβέρνηση νομοθετεί το 10ωρο.

Βάζει τα συνδικάτα στο γύψο και προσπαθεί να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου.

Είναι ιστορική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους της πατρίδας μας!

Όσα ψέματα, διαστρεβλώσεις και να αραδιάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να εξωραΐσει τη νέα βαρβαρότητα που διαμορφώνεται με το κατάπτυστο νομοσχέδιο,  δεν θα επιτρέψουμε αυτήν την κοροϊδία. Είναι μνημείο απύθμενου θράσους να μας λένε ότι θεσμοθετούν την κατάργηση του 8ωρου για το «καλό» μας! Η σημερινή, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν αποδείξει τόσα χρόνια πόσο στ’ αλήθεια κόπτονται για το «καλό» των εργαζομένων, με όλες τις εργασιακές ανατροπές που έχουν επιφέρει και έχουν χειροτερεύσει το βιοτικό μας επίπεδο.

Η δυστοπία που περιμένει ειδικά τους νέους εργαζόμενους, αν ψηφιστεί, δεν κρύβεται. Η εργασιακή ζούγκλα νομιμοποιείται, μέσα από την καθιέρωση της δουλειάς όσο, όπως, όποτε και από όπου, θέλει ο εργοδότης.

 Ήδη μέσα στις δομές της Π.Φ.Υ. βιώνουμε από πρώτο χέρι την καταστρατήγηση του 5ημέρου – 8ωρου. Οι συνάδελφοι στα εμβολιαστικά κέντρα εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια, αφού οι ελλείψεις σε προσωπικό ακόμα καλά κρατούν.

Παράλληλα,  για να μπορούν ανεμπόδιστα να συνεχίσουν την αντεργατική τους πολιτική, θέλουν να βάλουν χέρι στη λειτουργία των σωματείων ή για την ακρίβεια να τα κάνουν του χεριού τους! Στο νομοσχέδιο προβλέπονται επιπλέον ασφυκτικοί περιορισμοί στη συνδικαλιστική δράση και πιο συγκεκριμένα στο απεργιακό δικαίωμα.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, με μείωση του εργάσιμου χρόνο 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Να μην περάσει το αναχρονιστικό νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου!
  • Την προστασία της Υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων! Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Π.Φ.Υ. και τα Νοσοκομεία, για να σταματήσει η σωματική και ψυχική εξουθένωση των εργαζομένων, για να προστατευθεί η υγεία του λαού!
  • Την κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα συνολικά στην κρατική, εργοδοτική παρέμβαση και καταστολή.

 

Συνάδελφοι, δεν πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στην διαχρονική αντεργατική πολιτική. Πρόκειται για αντεργατικό άλμα και οφείλουμε στην γενιά μας, στην προηγούμενη και την επόμενη να αντιδράσουμε δυναμικά. Να βροντοφωνάξουμε:

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!

ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!!!

 ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ  ΣΤΗΝ  

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΙΟΥ 2021

 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ  (έξω από τον ΚΟΤΣΟΒΟΛΟ)

ΣΤΙΣ 10:45 πμ

 ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΥΦΟΥΛΤΣΑΝΗΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ