Ανακοίνωση για το Νόμο 4600/ΦΕΚ 43 α’

Ανακοίνωση για το Νόμο 4600/ΦΕΚ 43 α’

Σε συνέχεια του εγγράφου με αρ. πρ. 717/7/3/2019   για την κατάθεση του νομοσχεδίου στις 15/2/2019 είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε  ότι σύμφωνα με το Νόμο 4600 που κυκλοφόρησε στο  ΦΕΚ 43, τεύχος α’ με ημερομηνία 9 Μαρτίου 2019, ψηφίστηκαν τα εξής:

 

  • Η ειδική άδεια μετ’ αποδοχών για όσους υπηρετούν και εκτελούν ως κύριο έργο αυτό του χειριστή ακτινολογικών μηχανημάτων ή εμφανιστή ακτινολογικών εργαστηρίων ή ραδιοφυσικού (χειριζόμενου ραδιοϊσότοπα) ή του εμφανιστή ή του παρασκευαστή των μικροβιολογικών εργαστηρίων ή του τεχνολόγου ραδιολόγου ακτινολόγου ή του οδοντοτεχνίτη (άρθρο 99).
  • Το ωράριο εργασίας των εμφανιστών, των παρασκευαστών των μικροβιολογικών εργαστηρίων, ακτινολόγων και των οδοντοτεχνιτών, που απασχολούνται στα Κέντρα Υγείας ορίζεται ως πενθήμερο  εβδομαδιαίως και επτάωρο ημερησίως (άρθρο 102).
  • Δίνεται το δικαίωμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στις μαίες και μαιευτές που υπηρετούν στο δημόσιο τομέα (άρθρο 103) .
  • Ο καθορισμός επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας για το προσωπικό των Το.Μ.Υ και για το προσωπικό των Μονάδων Υγείας που ανήκουν στην Α.Ε.Μ.Υ. (άρθρο 101)
  • Η εκπαιδευτική Άδεια σε λοιπό προσωπικό των Τ.ΟΜ.Υ. (άρθρο 100)

Πατήστε εδώ  για να διαβάσετε τα αντίστοιχα άρθρα:   ΝΟΜΟΣ 4600 – ΦΕΚ 43

Η δύναμή μας είναι η ενότητα  και η μαζικότητα.

 

Για το Δ/Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ
 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΡΥΦΟΥΛΤΣΑΝΗΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ