Προμήθειες υλικών (ψυγεία εμβολιαστικών)-Μετακινήσεις Εργαζομένων Κέντρων Υγείας 1ης και 2ης ΥΠΕ

1894/1-3-2021

Προς:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ:  κ. Βασίλη Κικίλια

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ:  κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ: κα Ζωή Ράπτη

ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο

ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ: κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο

   ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ: κ. Μάριο Θεμιστοκλέους

ΔΙΟΙΚΗΣΗ  1ης    & 2ης  ΥΠε

Κοιν:

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 1ης   και 2ης  ΥΠε

 

Θέμα: «Προμήθειες Υλικών (ψυγεία εμβολιαστικών) –  Mετακινήσεις Εργαζομένων Κέντρων Υγείας 1ης και 2ης ΥΠε»

Ο Σύλλογος Εργαζομένων 1ης και 2ης ΥΠε έχει δηλώσει από την αρχή της πανδημίας την πρόθεση όλων των εργαζομένων να συνδράμουν με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπισή της.  Πρόκειται για μια μάχη στην οποία η συμβολή όλων είναι σημαντική και κανείς δεν περισσεύει.

Η δίωξη υγειονομικών υπαλλήλων, χωρίς την ολοκλήρωση των ελέγχων και την καταγραφή των γεγονότων για την ορθή απόδοση των ευθυνών, καθώς και η όλο  μεγαλύτερη αποδυνάμωση των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας περίθαλψης μας θέτει απέναντι και όχι δίπλα σας στην τεράστια αυτή προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.

Για ποιο λόγο οι «αρμόδιοι» χωρίς να εξασφαλίσουν τις προαπαιτούμενες προϋποθέσεις (ηλεκτρική γεννήτρια, κλειδαριά ασφαλείας κ.α.) τοποθέτησαν τα ψυγεία για τα εμβόλια;  Κύριε Υπουργέ να δοθεί λύση!!.

Διερωτώμεθα γιατί αυτή η βιασύνη και προχειρότητα για την προμήθεια  των ψυγείων; Πως γίνεται ένα Κέντρο Υγείας να έχει αξιόπιστο ψυγείο σε μία ΥΠε και σε ένα άλλο Κέντρο Υγείας ένα άλλο εντελώς ακατάλληλο;  Γνωρίζετε πόσα ψυγεία οικιακού τύπου έχουν μεταφερθεί σε κέντρα εμβολιασμού στην 2η ΥΠε; Γνωρίζετε ότι αυτά τα οικιακά ψυγεία, που επιλέχτηκαν και τοποθετήθηκαν, δεν μπορούν να κρατήσουν την θερμοκρασία σε μία επιθυμητή-σταθερή ζώνη;

Φυσικά, θα απορρίπτετε συνέχεια εμβόλια!!! Φυσικά, θα συνεχίζετε να ψάχνετε για εξιλαστήρια θύματα ανάμεσα στους εργαζόμενους με διώξεις, απομακρύνσεις, ΕΔΕ. Απαράδεκτες καταστάσεις !!!

Οι πρακτικές των δυσμενών μετακινήσεων μας γυρίζουν πίσω σε άλλες εποχές και θέτουν τους εργαζομένους στη θέση εξιλαστήριων θυμάτων για ενδεχόμενες παραλείψεις και οργανωτικές αστοχίες από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, των ΥΠε και των διευθύνσεων των ΚΥ.

Κύριε Υπουργέ, οι εξοντωτικές βάρδιες, οι τιμωρητικές   μετακινήσεις υπαλλήλων και ο προγραμματισμός χωρίς μελέτη, μας εξοργίζει, μας έχει φτάσει στα όρια ανασφάλειας και αβεβαιότητας εργασιακής αλλά και προσωπικής.

Παρακαλούμε άμεσα, να επανεξετάσετε όλο τον προγραμματισμό των εμβολιαστικών κέντρων,  θέτοντας σαν προτεραιότητα τις ασφαλείς συνθήκες τόσο των εμβολιαστικών κέντρων (τοποθέτηση συστήματος εντοπισμού με κάρτα sim για πτώσεις ρεύματος στα ψυγεία) όσο και της εργασιακής ηρεμίας των εργαζομένων των οποίων η υπομονή δοκιμάζεται καθημερινά.

Για το Δ/Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΡΥΦΟΥΛΤΣΑΝΗΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ
 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡΩΝΗ ΜΑΡΙΑ